Kongen vender tilbage

Så King er altså kommet hjem efter en sommer som selskabshest på en gård ikke så langt væk.

Da ejeren ringede og sagde, at nu kørte hun ud og hentede King, hoppede jeg i bilen og kørte til gården for at være der, når han ankom.

IMG_3007
King er den hvide…

Jeg har savnet ham og været meget spændt på, hvordan Surfer og King ville tage imod hinanden. Surfer kom til gården, mens King var væk og han overtog hurtigt tronen på vallakfolden. Der har været debatter om, hvem der ville blive lederen, når King kom tilbage. Nogle mente, at det ville blive Surfer, da han er yngre (17 år) og stærkere. Jeg har været skeptisk. For nok er King 28 år og ikke lige så stor som Surfer, men King har et andet temperament. Jeg tror, at der skal  mere end råstyrke til at ligge øverst i hierarkiet. Alder, erfaring og attitude tæller også og det har King i overmål.

Det var skønt at se ham igen og intet har ændret sig. Han mener stadig selv, at han er en fyrig hingst og udviste dominerende adfærd overfor Carlston, som han jo kender i forvejen. Puffede til ham med hovedet og demonstrerede sin overlegenhed. Carlston var vist egentlig bare glad for at se King. Surfer og ham fik lov til at se hinanden an over hegnet. De var nysgerrige og King var helt vågen! De udviste ikke nogen alvorlige tegn til at skulle blive uvenner, så vi lukkede King ind til Carlston og Surfer og han førte sig frem i elegant trav med halen i vejret, så den lille del araber, der bor i ham, skinnede klart igennem. Det var en fryd at se. Surfer er et mindre temperamentsfuldt gemyt, så han tog umddelbart ikke kampen op.

Foreningen skete altså helt uden problemer. De tre drenge fik hver deres spand mad på folden. King åd hurtigt sit for derefter målrettet at kræve, hvad der efter hans mening var retmæssigt hans, nemlig Surfers mad. Det var Surfer selvfølgelig ikke helt tilfreds med, men det kunne King ikke tage sig af.

IMG_3018At King er en hård men uretfærdig leder står helt klar efter i dag, hvor jeg observerede dem på folden i styrtende regn og tordenvejr. King stod inde i læskuret, de to andre måtte pænt stå ude i uvejret og kigge ind til ham. Men på et tidspunkt blev vejret alligevel for slemt til, at han turde stå i skuret, så han gik ud til de andre… Det bliver spændende at se, hvad der sker, når King, Surfer og Carlston kommer på fold med de 4 andre vallakker. Der er nogle unge drenge, som måske kan være kandidater til tronen. De kender jo hinanden allesammen, men magtbalancen kan godt skifte med jævne mellemrum.

Velkommen hjem King. 🙂

IMG_3012 IMG_3014IMG_3016

Skriv kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.